Rychvaldský chléb je Regionální potravinou Moravskoslezského kraje 2018 v kategorii Pekařské výrobky. Rychvalská pekárna tak obhájila po čtyřech letech prestižní značku Regionální potravina v Moravskoslezském kraji. Rychvaldský chléb vybrala osmičlenná komise, kterou tvořili zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR, pro svoji výjimečnou kvalitu a chuťové vlastnosti.
„Samozřejmě, že nás ocenění těší, vážíme si ho o to víc, že je to již podruhé, kdy jsme zvítězili. Každý úspěch je nejen pochvalou pro nás i naše zaměstnance, ale i obrovskou motivací,“ řekl jednatel a zakladatel Rychvaldské pekárny František Legerski.